Logo Pet-Box.ro

Societatea Ornitologica Romana

Adresa: Bd. Hristo Botev, nr.3, ap. 6 Sector 3

Fax: 031.425.56.56

Adresa web: https://www.sor.ro

Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte.

Are răspândire națională în România prin sucursale și grupuri școlare. Din 1997 este partener al BirdLife International – o rețea mondială care cuprinde 105 organizații naționale pentru conservarea păsărilor și a naturii.

Activitatea SOR se desfășoară în cele trei birouri din București, Cluj-Napoca și Tulcea, cu sprijinul sucursalelor și a grupurilor școlare. Având acoperire națională, SOR este solicitată pentru a oferi consultanță la nivel local, regional și național în domeniul protecției păsărilor. Desfășoară o semnificativă activitate de advocacy pe lângă guvern și reprezentanții săi din teritoriu pentru respectarea și aplicarea legislației naționale de mediu și alinierea cu cea a Uniunii Europene.

Birourile SOR din Cluj-Napoca, Tulcea și București, în strânsă cooperare cu rețeaua AIA de custozi și rețeaua de profesori voluntari desfășoară o intensă activitate de conștientizare a publicului asupra importanței și valorii capitalului natural (păsări și habitate) pe care îl are țara noastră. Activitatea în cadrul instituțiilor de învățământ gimnazial și superior cuprinde prelegeri, expuneri de diapozitive și video, ieșiri demonstrative în teren. Materiale informative și publicitare (postere, pliante, broșuri) sunt împărțite anual membrilor organizației și persoanelor interesate. O reușită deosebită o reprezintă publicarea primului ghid în limba română (traducere și adaptare a textului celebrului ghid Hamlyn) pentru identificarea și recunoașterea speciilor de păsări.

Nu în ultimul rand, parteneriatul cu organizația mondiala BirdLife International oferă Societății Ornitologice Române posibilitatea de a-și circumscrie activitatea și strategia în contextul european și internațional spre același tel comun: conservarea păsărilor și a resurselor naturale.

StradivART - Painting the Web
Q-Box - WebStart